Kraća, duža, bijela, s mlijekom... Najavljujemo šesti "Kaffee und kolač, bitte!"

Kraća, duža, bijela, s mlijekom... Najavljujemo šesti "Kaffee und kolač, bitte!"

Kava je neizostavni dio naše svakodnevnice. Dan počinje s kavom, koja služi kao pripremna kava za onu kasnije u kafiću, kada se treba priopćiti važna vijest (trač?) pričeka se prvo da prokuha voda, kada se prima goste prvo se služi kava, kada se prilazi djevojci poziva ju se na kavu, nakon pogreba, pogađate – ide kava.

Tako imamo raznih vrsta kava: crna, bijela, kraća, duža, zalivena, turska, domaća, obična, brza, espresso, s mlijekom, bez mlijeka, pa onda varijacije cappuccino, frappuccino, bananaccino(!?)…

Ali način na koji u Mostaru u njoj uživamo poprimio je razmjere legende.

A kada uzmemo u obzir da u gradu na Neretvi vlada ogromni interes za njemačkim jezikom, sasvim je prirodno da je nastao događaj koji kombinira kavu i njemački jezik. Upoznajte ‘Kaffee und kolač, bitte’ događaj! Odnosno besplatnu kavu na kojoj možete vježbati i usavršiti konverzaciju na njemačkom jeziku, a pri tome steći nove prijatelje.

Otkrij Njemačku iz udobnosti stolice

Vokabula - centar za njemački jezik opet stiže u slastičarnu Aldi i druži se s Vama na već 6. po redu ‘Kaffee und kolač, bitte!’ događaju, odnosno seriji besplatnih konverzacijskih “kava” na njemačkom jeziku.

Ova nova dimenzija učenja njemačkog jezika jednom mjesečno privuče Mostarce i Mostarke na 60-minutno edukativno druženje gdje kroz spontan i prirodan govor vježbaju komunikaciju na njemačkom jeziku. Uz besplatnu kavu, naravno.

Cilj ove serije događaja je jednom mjesečno pružiti opušteno mjesto, kontekst i priliku za slobodan, spontan i prirodan govor o zanimljivim i aktualnim temama na njemačkom jeziku.

Kraća, duža, bijela, s mlijekom... Odaberi svoju savršenu

Šesti ‘Kaffee und kolač, bitte!’ održati će se u ponedjeljak 12.11. u 18 sati u slastičarnoj Aldi na Rondou, na gornjem katu. Druženje će trajati otprilike 60 minuta, a svoju stolicu možete rezervirati sa samo 3 klika preko ovog linka. Rezervacija stolice traje kraće od 30 sekundi!

‘Kaffee und kolač, bitte!’ događaj je otvorenog tipa, dostupan svim zainteresiram građanima, a oni koji ne mogu fizički doći, mogu nas uvijek pratiti preko naše facebook stranice.

Stoga, kavoljupci vidimo se za par dana u Aldiju! A Vi koji do sada niste bili na ‘Kaffee und kolač, bitte’ događaju prijavite se već danas i uživajte u ispijanju kave uz Vokabulu i Eurowings (koji Vas daruje svaki put!) :)

Pratite ovaj događaj s hashtagom #KaffeeUndKolačBitte

Otkrij Njemačku uz Vokabulu i Eurowings?