Najavaljujemo besplatni workshop za profesore njemačkog jezika

Najavaljujemo besplatni workshop za profesore njemačkog jezika

Pozitivno razmišljanje stvara pozitivne ideje, a okruženje s drugim stručnjacima iz iste ili slične industrije pomaže u stvaranju još više ideja. Svaka posljedica ima neki uzrok, a kod profesora stranih jezika uzrok je želja za stvaranjem kreativne i dinamične nastave koja će učenike motivirati da usvoje novi vokabular na najzanimljiviji način.

U subotu 15.06. s početkom u 10 sati u prostorijama Code Hub-a (u zgradi ‘Ledara’) bit će održan besplatni workshop koji će okupiti profesore njemačkog jezika osnovnih i srednjih škola iz HNŽ-K.

Suvremene tehnike poučavanja

Organizatorice workshopa, profesorice Đenita Hadžović i Ivana Vukadin, će kroz četverosatno druženje pružiti uvid drugim profesorima u suvremene tehnike poučavanja njemačkog kao stranog jezika, strategije učenja, poticanje individualnosti i samostalnosti učenika, ali i mnoge druge zanimljive teme.

„Cilj workshopa je da kroz praktične zadatke nastavnici reflektiraju svoju ulogu nastavnika njemačkog jezika i tipove učenika s kojima se susreću, te načine prilagodbe zadataka unutar svake skupine učenika. Također ćemo otkriti mnoge stvari iz prakse, ali i baviti se kreiranjem zadataka otvorenog tipa, gdje će svi profesori dobiti korisne savjete iz prve ruke.“, rekla nam je Đenita Hadžović.

Motor promjena u Hercegovini

Ivana Vukadin, ravnateljica Vokabule poručuje da je ovaj workshop tek jedan u nizu serije besplatnih radionica za stručno usavršavanje profesora njemačkog jezika koji se, zajedno s prijateljima i partnerima te drugim stručnjacima iz oblasti njemačkog jezika, organiziraju više puta godišnje.

“Vjerujem da je ovo motor promjena u Hercegovini, barem kada su u pitanju stručna usavršavanja profesora njemačkog jezika, ali i da će poslužiti kao nadahnuće drugima da organiziraju slične besplatne događaje. Od ovakvih druženja pak najviše mogu profitirati učenici, koji će se zabavljati na nastavi njemačkog, a uz to još slobodnije i vještije komunicirati na ovom jeziku.“, poručuje nam Ivana Vukadin.

Upustite se u avanturu

Ovo je odlična prilika za razmjenu praksi i iskustava i upoznavanje novih metoda u poučavanju njemačkog, ali i bilo kojeg drugog stranog jezika.

Učešće na workshopu je besplatno, a svi učesnici će na kraju druženja dobiti prigodan poklon i potvrdu izdanu i ovjerenu od Pedagoškog zavoda i Vokabula-centra.

Više informacija o događaju i kako se prijaviti možete pronaći na Facebook eventu.

Možemo uraditi mnogo više, a to možemo postići jedino zajedničkim snagama!

Mi smo uz profesore njemačkog jezika, a uz koga ste Vi?