U Tuzli održana besplatna konverzacijska kafa na njemačkom jeziku

U Tuzli održana besplatna konverzacijska kafa na njemačkom jeziku

Nova dimenzija učenja njemačkog jezika privukla je Tuzlanke i Tuzlake da dođu na prvo edukativno druženje te kroz spontan i prirodan govor vježbaju komunikaciju na njemačkom jeziku.

U srijedu, 13.11.2019. godine, u održano je 60-minutno edukativno druženje u Urban BeaTZ Lounge Baru u Tuzli na događaju naziva 'Kaffee und kolač, bitte!'.

Organizator ove serije događaja je Vokabula - centar za njemački jezik, uz podršku Eurowingsa, niskotarifnog avio prijevoznika, ponudila je svim zainteresovanim građanima priliku da besplatno vježbaju konverzaciju na njemačkom jeziku.

Njemački dostupan svima - i to besplatno!

Cilj ove serije događaja je jednom mjesečno pružiti opušteno mjesto, kontekst i priliku za slobodan, spontan i prirodan govor o zanimljivim i aktualnim temama na njemačkom jeziku.

Sudionici prvog Kaffee und kolač, bitte! eventa

“Ideja vodilja u Vokabula centru oduvijek je bila omogućiti našim polaznicima da uspješno savladaju konverzacijske vještine, čak i na nižim jezičnim nivoima. Imajući to na umu, razvili smo poseban program konverzacijskih “kafa”, koji ne zahtijeva odlično poznavanje gramatike, već vam omogućuje da sa postojećim predznanjem imate priliku usavršiti svoje konverzacijske sposobnosti.”, rekla je vlasnica Vokabule.

Pod motom "Otkrij Njemačku", sudionici su igrali zanimljive igre, jačali komunikacijske vještine na njemačkom jeziku, jeli domaće kolačiće i međusobno se upoznavali i družili.

Sudionici prvog Kaffee und kolač, bitte! eventa

Sudionici događaja iskazali su veliko zadovoljstvo što su imali priliku da vježbaju njemački jezik, a sam događaj su obilježili pozitivna energija, druženje i stvaranje novih kontakata. Na kraju druženja vrijedni sudionici su dobili mali znak pažnje od Eurowingsa i Vokabule.

Otvorene prijave za drugi event!

Pronađite inspiraciju među mladim ljudima koji žele unaprijediti svoje poznavanje njemačkog jezika i steknite nove prijatelje na drugom događaju, koji je na rasporedu za manje od mjesec dana.

Datum drugog ‘Kaffee und kolač, bitte!’ biti će objavljen uskoro, a svoju stolicu možete rezervisati preko ovog linka. Rezervacija traje kraće od 30 sekundi!

‘Kaffee und kolač, bitte!’ događaj je otvorenog tipa, dostupan svim zainteresovanim građanima uz prethodnu brzu rezervaciju, a oni koji ne mogu fizički doći, mogu nas uvijek pratiti preko naše facebook stranice.

Pratite ovaj događaj s hashtagom #KaffeeUndKolačBitte

Otkrij Njemačku uz Vokabulu i Eurowings?

Vokabula
Više od njemačkog. Život pun prilika.